روستای کچوئیه از توابع شهر باغ بهادران در فاصله ۶۰ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است. وجه تسمیه آن در فرهنگستان دهخدا به معنای مرواریدی در خشکی می باشد. جمعیت آن ۳۰۰۰ نفر و وسعت آن ۲۰۰۰۰۰ متر مربع است.
“روستای کچوئیه مرکز دهستان زیر کوه می باشد” ، این روستا درکناره جنوبی جاده دوم اصفهان شهرکرد قرار دارد.
درکچوئیه یک باب حمام باطاق و چشمه و مصالح آجر و ساروج وجود دارد هم چنین دوآسیاب آبی وجود داشته که هردوی انها از نیروی اب سه رشته قنات که یکی می شده بنام (مزرا)معروف بوده گردش می کرده و آرد مورد نیاز سکنه را تهیه می کرده است.
اولین ورودی روستای کچوئیه
قبل از ماشینی شدن حمل ونقل در سراسر کشور ،روستای کچوئیه چون برسر راه کاروان روی معروف به جاده ابریشم قرار داشته و کاروانها ازاین مسیر به طرف کهکیلویه و بویراحمد و نهایتا بهبهان و بندر دیلم در کناره خلیج فارس دائما در رفت و آمد بوده اند ،بدین سبب سکنه روستای کچوئیه در آن زمان از درآمد خوبی برخوردار بوده اند .
شغل عمده سامنان کچوئیه کشاورزی ،دامپروری ،کامیون داری ،ماشین آلات راهسازی و تعدادی نیز در بخش صنعت به ویژه صنایع مستقر دراطراف از جمله:صنایع نظامی ،فولاد مبارکه و ذوب آهن به کارمشغول میباشند .
مجصولات کشاورزی عمده کچوئیه عبارت است از: ماش ،گندم ،جو ،گردو،بادام ،انار وانگور
قبل از لوله کشی ،آب آشامیدنی ساکنان این روستا از دو رشته قنات معروف به : حوض و اشک چنار تامین می شده است .
در کچوئیه بیشتر نیروی انسانی در بخش کشاورزی را افراد مسن تشکیل میدهند که از قدیم به کشاورزی مشغول بوده اند و جوانان به دلیل کم آبی درمنطقه و همچنین سود واقعی محصولات که بیشتر آن به جیب دلالان و واسطه ها سرازیر است رغبتی به کشاورزی از خود نشان نمی دهند.
در ادامه برخی از تصاویر روستای زیبای کچوئیه را مشاهده میکنید.
شکوفه بادام ها در روستای کچوئیه
روستاهای همجوار کچوئیه هاردنگ و زمان آباد هستند.
پیج اینستاگرام مربوط به این روستا
تمامی حقوق برای املاک فرادید اصفهان محفوظ است .